Demir ilacı isimlerinden başlamadan önce demir ilacı ne işe yarar neden kullanılır onu anlatalım.
Demir ilaçları, vücudunuzda yeterli miktarda demir bulunmaması durumunda kullanılan bir tür ilaçtır. Demir eksikliği anemisi olarak bilinir ve vücudunuzda yeterli demir bulunmaması durumunda, hemoglobin seviyeleriniz düşer ve bu da kansızlık, halsizlik, nefes darlığı, yorgunluk ve hatta kalp çarpıntısı gibi belirtilerle sonuçlanabilir.
Demir ilaçları genellikle oral olarak alınır ve vücudunuzda yeterli demir miktarını sağlamak için kullanılır. Demir eksikliği anemisi olan kişiler için doktorlar genellikle ferrograd, ferro-fumarat, ferrous gluconate gibi demir preparatlarını önerir. Demir ilaçlarının yan etkileri arasında mide ve bağırsak rahatsızlıkları, mide bulantısı, kabızlık veya ishal gibi problemler olabilir. Ayrıca kullanım süresi boyunca dikkatli olunması gerekir çünkü aşırı demir alımı zararlı olabilecektir.

Demir eksikliği nasıl anlaşılır?
Demir eksikliği anemisi, vücudunuzda yeterli miktarda demir bulunmaması durumunda ortaya çıkar. Demir eksikliği anemisi için belirtiler arasında şunlar yer alabilir:
- Halsizlik ve yorgunluk
- Nefes darlığı
- Kalp çarpıntısı
- Düşük kan basıncı
- Baş ağrısı
- Kansızlık
- Döküntü
- Uyuşukluk
- Baş dönmesi
- Uyku problemleri
Demir eksikliği hangi testle anlaşılır
Demir eksikliği anemisi teşhisi konulması için birçok faktör değerlendirilir. Doktorlar genellikle aşağıdaki testleri yaparlar:
- Kan sayımı: Hemoglobin ve hematokrit düzeyleri düşük olduğunda, demir eksikliği anemisi olabileceği düşünülür.
- Demir düzeyleri : serum ferritin düzeyi düşük olur ve serum demir düzeyi düşüktür.
- Transferin düzeyleri : transferin düzeyi artar demir eksikliği anemisi olarak belirti olabilir.
- HbA1C : Kan şekeri düzeyleri yüksek olan kişilerde demir eksikliği anemisi olabileceği düşünülür.
- Öncelikle bu testler yapılır ve sonuçlar değerlendirildikten sonra doktorlar kesin teşhis koyar ve tedaviye başlar.
Demir ilacı isimleri

Demir ilaçları genellikle oral olarak alınır ve vücudunuzda yeterli demir miktarını sağlamak için kullanılır. Özellikle Türkiye’de ve Dünya’da kullanılan bazı Demir ilacı isimleri ve preparatlarının isimleri:
- Ferrograd
- Ferro-fumarat
- Ferrous gluconate
- Ferro-sulfat
- Tardyferon
- Hemofer
- Fer-In-Sol
- Hematojen
- Fer-Iron
- Fer-Inject
- Ferro-ATK
- Fer-Lig
- Fer-Injekt
- Fer-Iron Forte
- Fer-Iron Plus
- Fer-Injekt Plus
- Fer-Injekt 200
- Ferro-Grad Retard
- Fer-Injekt Depot
- Fer-Injekt Depot Plus
- Fer-Injekt Depot Forte
- Fer-Injekt Depot 200
- Fer-Injekt Depot 400
Bu ilaçların dozları ve kullanım şekilleri doktorunuz tarafından size belirlenir. Bu nedenle, ilacı almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca, ilaçların yan etkileri ve kullanım şekli ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza danışmalısınız.
Ferrous gluconate nedir
Demir ilacı isimleri ; Ferrous gluconate, glukonik asit ile birleştirilmiş demir tuzudur. Bu formda, demir vücut tarafından daha iyi emilir. Gluconate formu genellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olmaz. Bu ilaç oral olarak alınır ve kullanımı genellikle günde 1-3 kez olur. Kullanım şekli ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa doktorunuza danışmalısınız.
Hematojen
Demir ilacı isimleri ; Hematojen, bir besin takviyesi olarak kullanılan bir üründür. Hematojen, vücudunuzda yeterli miktarda demir bulunmaması durumunda ortaya çıkan demir eksikliği anemisi tedavisinde kullanılabilir. Hematojen, yüksek oranda demir, protein, vitamin ve mineral içeren bir üründür. Hematogen, genellikle çocuklar ve hamile kadınlar için tavsiye edilir, çünkü bu grup kişilerde demir eksikliği anemisi sıklıkla görülür.
Hematojen, çikolata ya da vanilya gibi lezzetlerde satılır ve genellikle çorba kaşığı şeklinde alınır. Hematojen, süt veya yoğurtla karıştırılabilir. Ancak, herhangi bir ilaç gibi, Hematojen’in dozu ve kullanım şekli kişiye özel olarak belirlenir ve doktorunuzun rehberliği ile kullanılmalıdır.
Tardyferon
Demir ilacı isimleri ; Tardyferon, demir glukonat ile birleştirilmiş bir türevidir ve vücut tarafından daha iyi emilir. Bu ilaç oral olarak alınır ve genellikle günde 1-3 kez kullanılır. Tardyferon, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olmaz. Ancak, herhangi bir ilaç gibi, Tardyferon’un dozu ve kullanım şekli kişiye özel olarak belirlenir ve doktorunuzun rehberliği ile kullanılmalıdır.
Demir eksikliği

Demir eksikliği anemisi, vücudunuzda yeterli miktarda demir bulunmaması durumunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Demir, vücudunuzda kan oluşumu için gereklidir ve demir eksikliği anemisi, kan hücrelerinin yeterli miktarda oluşamamasına neden olur. Bu durum, halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, düşük kan basıncı, baş ağrısı, kansızlık, döküntü, uyuşukluk, baş dönmesi ve uyku problemleri gibi belirtilerle kendini gösterir.
Demir eksikliği anemisi, özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve adet döken kadınlar için sık görülen bir sağlık sorunudur. Bu durum, vücutta yeterli miktarda demir bulunmamasına neden olan birçok faktör nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında, yetersiz diyet, sık adet dökülmesi, hamilelik, süt çocukluğu veya büyüme dönemi, böbrek hastalığı, kanser gibi sağlık sorunları, veya ilaçların yan etkileri yer alabilir.
Demir eksikliği anemisi, doktor tarafından yapılan kan testleri ile tanı konulabilir. Tedavi, demir takviyesi alınması veya demir içeren ilaçlar kullanılması ile gerçekleştirilir. Ayrıca, vücudunuzda yeterli miktarda demir bulundurmak için düzenli olarak demir içeren yiyecekleri tüketmeniz ve yeterli miktarda su içmeniz önerilir.
Demir eksikliği anemisi, erken teşhis edilirse ve doğru tedavi ile müdahale edilirse, genellikle iyi bir sonuç verir. Ancak, demir eksikliği anemisi tedavisinde başarılı olmak için düzenli doktor kontrolleri yaptırmak ve doktorunuz tarafından önerilen tedaviye uymak önemlidir.
Demir ilacı isimleri, sorularını yanıtladık, aklınıza takılanlar için bilgi almak isterseniz www.afoni.net kadın sitesi üyelerimize danışabilirsiniz, üyelerimize sormak için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;
BBL estetik biliyor muydunuz?
Hamileyken Adet Olunur mu biliyor muydunuz?
DEMİR HAPI KİLO YAPAR MI
Demir ilaçları genellikle kilo yapmayı tetikleyen bir etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde demir ilaçlarını alırken mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir ve bu rahatsızlıkların sonucunda kilo kaybı ya da kilo alımı olabilecektir. Ayrıca, demir ilaçlarının alınması ile birlikte ciltte yanma, kaşıntı ya da döküntü gibi yan etkiler de oluşabilir.
Yorum bırakın