Oturum Aç

Soru sormak ve insanların sorularını yanıtlamak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal soru ve Yanıt web sitesine giriş yapın.

Parolanızı mı unuttunuz

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız. ( spam klasörünüzü kontrol etmeyi unutmayın! )


Soru sormak için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu sorunun neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayınız.

Lütfen bu kullanıcının neden şikayet edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

TİYOKAS JEL

TİYOKAS JEL

Tiyokas jel, ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Etken maddeleri Deksketoprofen trometamol ve Tiyokolşikosid’dir. Bu ilaç, eklem ve kas ağrılarının tedavisinde kullanılır. Özellikle bel ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, diz ağrısı, sırt ağrısı gibi kronik ağrıların tedavisinde etkili olabilir.

Tiyokas jel, topikal olarak uygulanır ve direk olarak ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulanır. Ağrı kesici etki, Deksketoprofen trometamol maddesinin ağrı reseptörlerine bağlanması sonucu oluşur. İltihap giderici etki ise Tiyokolşikosid maddesinin etkisiyle oluşur. Bu madde, hücreler arasındaki sıvı birikimini azaltarak iltihabı azaltır.

Tiyokas Jel Nasıl Kullanılır

Tiyokas jel, genellikle dış kullanım için tasarlanmıştır ve genellikle ağrılı bölgenin üzerine uygulanır. Uygulama alanı temiz ve kuru olmalıdır. Uygulama sonrası eller yıkanmalıdır. Ağrılı bölgenin üzerine yeterli miktarda jel uygulanır ve masaj yaparak iyice yedirilir.

Tiyokas jel, genellikle günde 2-3 kez uygulanmalıdır. Uygulama süresi, ağrının şiddetine ve tedavi süresine göre değişebilir. Bu ilacın kullanımı sırasında, dikkatli olunması gereken bazı noktalar vardır. Özellikle, ciltte yanma, kaşıntı veya kızarıklık gibi yan etkiler oluşursa doktorunuza danışmalısınız. Aynı şekilde, jel uygulandıktan sonra güneş ışığına maruz kalmamak gerekmektedir.

Sonuç olarak, Tiyokas jel, ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici özellikleri ile kronik ağrıların tedavisinde etkili bir ilaçtır.

Ancak dokuların ağrısı, sindirim sistemi rahatsızlıkları, bel ağrısı, omurga rahatsızlıkları, eklem ağrıları ve kas spazmları gibi birçok farklı nedenle kullanılabilir. Tiyokas jel, etken maddeleri deksketoprofen trometamol ve tiyokolşikosid içerir.

Deksketoprofen trometamol, non-steroid anti-enflamatuvar bir ağrı kesici maddedir. Ağrıya neden olan enflamasyonu azaltarak ağrıyı hafifletir. Tiyokolşikosid ise, iltihabı azaltmaya ve ağrıyı gidermeye yardımcı olan bir maddedir.

Tiyokas jel, dışarıdan uygulandığından, sindirim sistemi veya diğer vücut sistemlerinde yan etkiler oluşmaz. Bu nedenle, oral ağrı kesicilere göre daha az yan etkisi vardır. Ayrıca, jel olarak uygulandığından, hedeflenen bölgeye doğrudan ulaşır ve ağrıyı çabuk giderir.

Tiyokas jel, kas ve eklem ağrıları, bel ağrısı, omurga rahatsızlıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok farklı nedenle kullanılabilir. Ancak, tiyokas jel hamilelik ve emzirme döneminde, çocuklar veya 65 yaş üstü kişilerde kullanılmamalıdır. Ayrıca, bazı kişilerde cilt reaksiyonları oluşabilir, bu nedenle ilk kullanımdan önce cildin duyarlılığını kontrol etmek önemlidir.

Kullanım şekli, tiyokas jel, düzenli olarak ağrı olan bölgeye masaj yaparak uygulanır. Etkisi, uygulandıktan 15-20 dakika sonra başlar ve ağrının azaltılması için 4-6 saat boyunca etkilidir. Ancak, kullanım sıklığı ve miktarı, kişinin ağrı şiddetine ve yan etkilerin ortaya çıkmasına göre değişebilir.

Tiyokas jel fiyatı

Tiyokas jel fiyatı

Tiyokas jel fiyatı 2023 tarihi itibari ile 55.52 ₺ fiyat etiketi ile satılmaktadır, TIYOKAS MONO 12,5 MG/1 G JEL (60 G), NOBEL İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş. firması tarafından üretilen, bir kutu içerisinde 60 adet 13 MG deksketoprofen etkin maddesi barındıran bir ilaçtır. Normal Reçeteli bir ilaç olmakla beraber Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 


Tiyokas jel soruları yanıtladık. Aklınıza takılanlar için bilgi almak isterseniz www.afoni.net kadın sitesi üyelerimize danışabilirsiniz, üyelerimize sormak için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;

Demir ilacı isimleri biliyor muydunuz?

Editör

Editör

Afoni.net Yazar

İlgili Makaleler

Yorum bırakın

Yeni bir yorum eklemek için giriş yapmalısınız.